welcome

Η αλήθεια είναι φως και το φως είναι αλήθεια...

Παρασκευή 6 Μαΐου 2011

Νότα Κυμοθόη: ΟΜΑΔΑ ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΚΗΣ ΕΚΦΡΑΣΗΣ και ΕΙΚΑΣΤΙΚΗΣ ΨΥΧΟΘΕΡΑΠΕΙΑΣ "art therapy"


Νότα Κυμοθόη
ΟΜΑΔΑ ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΚΗΣ ΕΚΦΡΑΣΗΣ
ΚΑΙ
ΕΙΚΑΣΤΙΚΗΣ ΨΥΧΟΘΕΡΑΠΕΙΑΣ "ART THERAPY"

«Ψάχνοντας το κέντρο μου»


Σ’αυτή την συνάντηση ακούμε "ένα" μήνυμα απ’το υποσυνείδητο που η καθημερινότητα "ΊΣΩΣ" να το επισκιάζει. 


Μέσα από τον ΤΡΟΠΟ ΤΗΣ ΝΟΤΑΣ ΚΥΜΟΘΟΗ  και με τη χρήση των υλικών τέχνης αυτό το μήνυμα θα πάρει μορφή.


Όσοι βρεθούν σε αυτό το ταξίδι και είναι ΕΤΟΙΜΟΙ να επεξεργαστούν συναισθήματα κι εμπειρίες της ζωής τους που ενδεχομένως αναζητούν έκφαση μέσα από διάφορα συμπτώματα, θα μπουν στην ξέχωρη ομάδα η οποία θα λειτουργήσει απ’την δεύτερη συνάντηση και μέχρι να ολοκληρώσει το έργο της ΟΛΙΚΗΣ ΑΠΕΛΕΥΘΕΡΩΣΗΣ.


Η ομάδα είναι ανοιχτή σε οποιονδήποτε ενδιαφέρεται να ερευνήσει εις βάθος κάποια θέματα που τον/την απασχολούν, όπως: θέματα που προκαλούν καθημερινό στρες και μας εμποδίζουν απ’ το να ζούμε μια ολοκληρωμένη ζωή κοντά στο «κέντρο» μας.


Στις ομάδες τηρείται το θεραπευτικό απόρρητο και είναι μεγάλης σημασίας η συστηματική προσέλευση των μελών. Δεν απαιτείται απολύτως καμμία εικαστική εμπειρία των συμμετεχόντων.


Παρακαλούμε να είστε ντυμένοι με άνετα ρούχα και να είστε στην ώρα σας.


Λίγα λόγια για την ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΚΗ ΕΚΦΡΑΣΗ και Εικαστική Ψυχοθεραπεία: 


Είναι μια μορφή "ψυχοθεραπείας" που χρησιμοποιεί δημιουργικές και λεκτικές οδούς για να επεξεργαστεί τα συναισθήματα του θεραπευόμενου. Η χρήση των εικαστικών υλικών λειτουργεί ως ένα ασφαλές μέσο ενδοσκόπησης και κατανόησης καταστάσεων που προκαλούν στρες. Επίσης η χρήση των εικαστικών υλικών μπορεί να μας βοηθήσει να δούμε καταπιεσμένα κομμάτια του εαυτού μας (εφόσον η δημιουργική έκφραση συνδέεται με το δεξί μέρος του ανθρώπινου εγκεφάλου όπου αποθηκεύουμε τις υποσυνείδητες εμπειρίες μας ),και να ξεπεράσουμε τις εκλογικεύσεις της ενήλικης ομιλίας που συνδέονται με το αριστερό μέρος του εγκεφάλου. Με λίγα λόγια η εικαστική τέχνη μπορεί να μας προσφέρει έναν καθαρό καθρέφτη του εσωτερικού μας κόσμου.


Στην Εικαστική Ψυχοθεραπεία δεν δίνεται βάση στο αισθητικό αποτέλεσμα της εικαστικής προσπάθειας αλλά στην αξία της εικόνας ως μέσο επικοινωνίας συναισθημάτων και προσωπικών ιστοριών που αποτυπώνονται καθαρά με τη ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΚΗ ΕΚΦΡΑΣΗ. 


Ο θεραπευτής "art therapy" ταυτόχρονα διδάσκει ΤΕΧΝΙΚΕΣ και αυτές είναι μέσα από τις "εικαστικές τεχνικές" σαν ΔΡΟΜΟΙ που επιλέγει ο καθένας στην ομάδα. 
Οι θεραπευόμενοι δε χρειάζεται να’χουν κάποια προηγούμενη εικαστική εμπειρία, μόνο να είναι πρόθυμοι να χρησιμοποιήσουν και να πειραματιστούν με τα εικαστικά υλικά και ν' απλώσουν στην επιφάνεια εργασίας τις εικόνες που είναι μέσα τους...
Η ομάδα εργάζεται μαζί.


Σε ατομικό επίπεδο το άτομο εργάζεται με το συντονισμό της  "art therapy", δηλαδή μαζί μου.
Ταυτόχρονα βοηθώ σε ξεμπλοκάρισμα ενεργειών από συσσωρευμένη ενέργεια παλαιών καταστάσεων που έχει δημιουργήσει "κάποιο θέμα" στην ψυχολογική συμπεριοφρά κι αυτό γίνεται αυτόματα μέσα από τη μετάδοση ΓΝΩΣΗΣ στο "art therapy" ΣΥΣΤΗΜΑ που χρησιμοποιώ.


Η μέθοδος  είναι καθαρά ΠΡΟΣΩΠΙΚΗ  ΟΠΩΣ ΜΟΥ ΠΑΡΑΔΟΘΗΚΕ ΟΥΡΑΝΟΘΕΝ και μέσα από ετών αναζήτηση και μελέτη για την  ΕΝΕΡΓΕΙΑΚΗ ΘΕΡΑΠΕΙΑ, δηλαδή είναι ΜΕΘΟΔΟΣ ΠΡΟΣΩΠΙΚΗ αυτό οπού έχει αναπτυχθεί μέσα από την δική μου πορεία.


Τα αποτελέσματα είναι 100% εγγυημένα!..


ΓΝΩΣΗ=ΤΕΧΝΗ 
και 
ΘΕΡΑΠΕΥΤΙΚΗ ΕΝΕΡΓΕΙΑΚΗ ΨΥΧΟΛΟΓΙΑ ΜΕΣΩ ΧΡΩΜΑΤΟΣ 
οπού ΑΛΛΑΖΩ
ΤΙΣ ΚΑΡΜΙΚΕΣ ΔΙΕΥΘΥΝΣΕΙΣ ΚΑΙ ΚΑΤΑΓΡΑΦΕΣ από ΑΡΝΗΤΙΚΑ ΕΜΦΥΤΕΥΜΑΤΑ
με ΕΝΑΝ ΑΛΛΑΝΘΑΣΤΟ ΤΡΟΠΟ.

ΑΣ ΒΟΗΘΗΣΟΥΜΕ ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ

ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΥΠΡΟ ΠΟΥ ΑΓΑΠΑΜΕ


Με αγάπη για την Αγάπη
και αγάπη για το φως της Αγάπης
Με αγάπη και φως
Νότα Κυμοθόη


e-mail:kimothoinota@gmail.com



© Nότα Κυμοθόη 

Δεν υπάρχουν σχόλια: