welcome

Η αλήθεια είναι φως και το φως είναι αλήθεια...

Τετάρτη 7 Οκτωβρίου 2020

"Η καταδίκη της Χ.Α." Γράφει η Νότα Κυμοθόη

Η καταδίκη τη Χ.Α.
Γράφει η Νότα Κυμοθόη
      Μεγάλη είναι η σημερινή νίκη της Δημοκρατίας καθώς η Δικαιοσύνη στη χώρα Ελλάδα, ομόφωνα καταδίκασε ως "εγκληματική οργάνωση" το κόμμα της Χρυσής Αυγής.  
    Ο φασισμός ως μόρφωμα σέρνει κοντά του τον ρατσισμό και την μισαλλοδοξία και τον ολοκληρωτισμό, που ευθύνεται για μια σειρά εγκλήματα. Σέρνει μαζί του τον "πατριαρχισμό" και το μίσος για τις γυναίκες, που τις θεωρεί κατώτερα όντα και υποτακτικές. Σέρνει το φασισμό των θρησκευμάτων που επιβάλλονται δια της βίας και διαχωρίζουν την ανθρωπότητα. Στην Ελλάδα, μια χώρα στην οποία γεννήθηκε η Δημοκρατία κι εδραιώθηκε, είναι σημαντική αυτή η ομόφωνη απόφαση του σημερινού Εφετείου, για την καταδίκη της Χρυσής Αυγής. 
Ευελπιστώντας να ξεκαθαρίσει όλη η λέρα, που λέκιασε την Παιδεία στην Ελλάδα και θόλωσε την ελληνική σκέψη κι αρχαία ελληνική φιλοσοφία, ώστε να μπορούμε υπερήφανα να υψώνουμε την ελληνική μας σημαία, δίχως το "στίγμα" του εθνικιστή πατριώτη με την στενή έννοια της Χ.Α., Ευελπιστούμε να φωτιστεί και να διαπαιδαγωγηθεί η συνείδηση του καθενός, ώστε να κατανοήσει πως το αρχαίο ελληνικό σύμβολο "τετρασκέλιον" του Θεού Ήλιου, δηλαδή το αρχαιοελληνικό "γαμμάδιον" βεβηλώθηκε από τους Ναζί και από το μόρφωμα των νεοναζί της Χ.Α. με το όνομα "σβάστικα".
Ένα αρχαιοελληνικό σύμβολο Ιερό, που κακοποιήθηκε από εγκληματίες.
Photography and writer 
 Nota Kymothoe©Νότα Κυμοθόη